2011-01-08 Sa Galera pel Pas de C’an Boqueta

 

 

clip_image002

DESCRIPCIO

Amb l’esperit de fer baixar una mica els torrons i retrobar-nos caminant per la muntanya, canvia’m d’aires i partim cap a Deia. Deia es un indret interessant i que ens ofereix força rutes, la que fem avui te com a objectiu el Puig de Sa Galera, amb una alçada de 932 mts. El seu ascens no es precisament una passejada, de totes formes el més senzill es el que fem avui.

clip_image004

Ens posem en marxa.

Partim dels rentadors que hi ha a l’entrada del poble venguent des de Valldemossa, on hem deixat els cotxes i comença’m a pujar per les escales que hi ha paral·leles al torrent d’es Racó. Ben aviat la pujada es fa dura, els primers escalons deixen pas a un terreny més inestable i poc a poc anem deixant les darreres cases del poble.

Tot seguit ens trobem ja amb el xaragall de C’an Boqueta. Tenim dues opcions: o pujar-lo “a la brava” directament fins el pas o bé agafar un camí que el va deixant a la esquerra i puja amb una “còmoda” ziga-zaga.

clip_image006

clip_image008

Pujant el camí del Xaragall de C’an Boqueta

Optam per aquesta segona opció i per amunt s’ha dit fins que arribam al pas. No te pèrdua trobar-ho per que està ben fitat i el pas en si tampoc te cap dificultat, fins i tot els mes petits ho passen sense cap problema. Té una corda de seguretat per que faci més bon passar però els escons naturals fan que sigui bufar i fer ampolles passar-lo.

clip_image010

clip_image012

A la fi. El pas!

clip_image014

Esto es todo??? Si està “xupaooo”!!! diu en Santi Petit

clip_image016

clip_image018

clip_image020

Un turista despistat?

clip_image022

clip_image024

Miquel et fotràs aquest bokata???

clip_image026

Dues preciositats…

Ja passat el pas seguirem les fites que hi ha tirant cap a la esquerra, superam una petita paret i aviat veurem el Puig des Vent. A mesura que anem pujant la vegetació va desaparaguent i en el seu lloc el terreny comença a esser pedregós i amb carritxeres.

Al fons veurem el vèrtex geodèsic del puig de Sa Galera, cap on hem d’anar crestejant per la falda que formen els dos cims, el terreny es pla i no te pèrdua, l’únic que hem de fer es anar bordejant un cim fins que arribam al vèrtex.

clip_image028

Alido… Ja hem arribat al cim. Objectiu aconseguit!!

Arribats al puig, tenim dues opcions per baixar: mirant a la ma cap a l’esquerra ens trobaríem el pas d’en Marc. Aquesta opció la deixarem per un altre dia i agafarem cap a la dreta, el direcció el puig d’es Moro, però no hi arribarem, per que abans tombarem cap a la dreta, anirem perdent alçada poc a poc i el tirany ens durà fins a la font de Sa Senyora, fita que ens indica que ens anem apropant a Deia. Passat el portell de Sa Senyora ja trobarem la carretera que baixa fins l’hotel La Residencia i d’aquí fins on hem deixat els cotxes es qüestió de minuts.

clip_image030

clip_image032

Xocolata amb ensaïmades: ens ho hem guanyat!

DADES del recorregut:

Lloc d’inici: Deia.

Lloc de finalització: Deia

Alçada a l’inici i al final: 172 mts.

Alçada màxima (Puig de Sa Galera): 932 mts.

Temps real de marxa: 4,5 h.

Nivell de dificultat: 3 (dins un escalat d’1 fins a 6)

 

Qui va venir?

Familia Pinos, Sara&Joan, Jose Antonio i Ascen, Amador, Juanito, Garrot, Bernat i Alicia, Andreu, Belen Miquel i Lauri, Familia Massanet, na Mestre, Jo mateix… i aixi fins a 43.

 

I aquest es l’itinerari aproximat que vam seguir:

 

Itinerari

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s