2009-10-01 Carpatos Rumans

El passat dimarts un grup de 38 kabretes posaren el seu cosset rumb a Romania.

El pelegrinatge fou escalonat arribant a Madrid a tongades, uns reposaren els ossos a un hotel i d’altres més agosarats es regalaren una nit de somni a l’aeroport.

clip_image002

Finalment a les 05:00 de dimecres tot el gruix de l’expedició formàrem un sol cos amb un únic destí que ens portaria a aixecar la polseguera de camins i muntanyes romanesos, vestint-nos de natura passa a passa, alè a alè, mirada a mirada, rialla a rialla …

Anàvem ben preparats per lluitar contra el mal temps: polaines, anoracs,guants, forros, gorret de llana, buff, MALLES (g,g,gjjj), … i després UNA CALORADA.

clip_image004

En arribar a Romania ens trobàrem amb en Dorin: tot un nomo! , el nostre guia, avui en dia ja per sempre més penjat dels nostres cors.

Tot d’una ens adonarem que érem a un altre món, de costums, de colors, de sabors, de mentalitat, d’olors, d’acàcies, d’avets, de roures, de cels, de ÓSSOS, de VAMPIRS, de bruixeries, …, al poble de Sinaia, els primers que ens ompliren la panxa ens donaren la benvinguda amb aiguardent, pa i sal !!!

clip_image006

… i l’amo de l’establiment, Restaurante Casa Noastra (no sé de què me sona) , no tenia res que envejar als capos de la màfia .

I panxaplens arribàrem a Brasov per estirar les cames, com que era una pereta dolça ningú es canvià de sabates, una pujadeta de no res al Monte Tampa …, acabàrem a les fosques!, l’experiència d’un frontal per cada quatre fou d’allò més bona … en vols de llenegades i culades.

clip_image008

I d’aquí a casa dels nostres amfitrions, al poble de Moeciu de Sus, que ens tractaren com a reis les quatre nits que ens allotjaren a casa seva.

clip_image010

Ummmh quina sopeta més bona !

La primera sortida ens dugué cap a Bran on ens esperava el CASTELL D’EN DRÀCULA i les seves llegendes: uuuuuuuuhhhhhh

clip_image012

clip_image014

I en acabar la visita, cametes perquè us vull !!! començàrem a caminar per les muntanyes Piatra Craului: Bran 750m – Vf Magura Mare 1350m – Vf Galbinarea 1300m – Magura 992m – Casa Folea – La Table – Poiana Vadusca – Cabaña Curmatura 1500m-Prapastiile Zarnestilor

Ses kabretes semblàvem na Heidi i en Pedro i a mitjans camí va venir en Niebla que ens acompanyà fins al final de les nostres passes.

Foren vuit hores de ohhhh!, mirà això!!! Has vist l’alçada d’aquests arbres!!!! Guau!!! M’encanta pujar costes!!!!! N’Amador aconseguí pomes per a tots !!! (veure explicació detallada a l’anexe-1, al final del document)

clip_image016

Amb una femada, cansats però contents, tornarem cap a casa a cercar l’escalfor de la sopeta.

Per a la segona sortida decidírem dividir el grup en 2, un de kabretes muntanyeres i l’altre de kabretes de cafè i pastes …

  • Les kabretres muntanyeres partírem a les vuit del matí, de la mà d’en Dorin i un pastor de nom Tio (?) pel bosc de darrera la casa rural (1000 m) i seguírem pels Montes Grohotisul- Saua Strunga- Cabaña Padina- Montes Pietrosul – Vf cu Dor (cota 2000).

Altres 8 horetes d’èxtasi …, quedarem impressionats d’on vivia el pastor en cap i encara més de l’allotjament dels pobres pastors llogats…

Ah! Aquesta vegada foren 2 Nieblas els que ens custodiaven.

clip_image018

Maca la caseta del Pastor eh? Si, però l’oloreta que feia dintre deu ni do!!

I del pastor que ens deis? TOTAL!!

clip_image020

  • Les kabretes senyoretes s’aixecaren molt més tard i partiren cap a Brasov, bella ciutat medieval, on contemplaren entre altres coses l’església Luterana més grossa d’Europa “ l’església negre” i després pujaren fins a la cota 2000 (en Telecabina) a esperar a les muntanyeres.

Després tot plegats davallàrem amb el Telecabina … d’abans de la 2ª Guerra Mundial com a mínim, si s’atura a mitjan camí te treuen dins un sac i et tiren com amb una tirolina (tot un consol).

I després cap a Brasov a tastar una bona Ursus (la millor cervesa romanesa).

I tornarem cap a casa on la sopeta no mancava.

La tercera sortida ens deixa a tots amb uns ulls que encara no hem aconseguit que tornin al seu estat normal: la immensitat feta cel i paisatges i muntanyes.

clip_image022clip_image024

Passejada de vuit horetes pels Montes Bucegui: Cheia 870m – Culmea Gropsoarele 1700m – Cabaña Muntele – Rosu 1280 m – Cheia 870m

Rossegueres, costes empinades, passos amb contacte amb l’abisme i un món de pedra per perdre’s en els somnis.

Acabàrem a un bosc sense bragues… aquests ÓSSOS !!! després si que haguérem de menester una cervesa!

clip_image026

Després en Dorin ens dugué, orgullós, a visitar el Monestir de Cheia on s’encantà de contar-nos els costums dels ortodoxes.

El fi de festa el férem a Purcareni, poble hongarès al ben mig de Valaquia, a una sala de festes d’una església Luterana , d’escàndol ! L’aiguardent volava, els balls i cants es prodigaven, les rialles es sentien des de Transilvània.

I com que ens quedàrem amb ganes de festa, la majoria, deixarem que se’ns acostés la matinada asseguts al menjador del que havia estat ca nostra tots aquests dies recordant-nos uns als altres tot allò que els nostres ulls s’emportarien cap l’illa.

La darrera sortida ja ens acostà cap a l’aeroport de Bucarest, cansats però feliços agafàrem el vol que ens havia de portar a casa: en vols de “roncos” !!!.

clip_image028clip_image030

Menció especial a les dues kabretes joves: en Santi petit i na Llum

 

clip_image032
Anexe-1: De com n’Amador ens va aconseguir pomes per tots: (la historia és verídica)

Escena-1: N’Amador fitxa el seu objectiu: les pomes.

clip_image034

 

Escena-2: El pastor es gira cap a n’Amador: “Cagontotttt!!! M’estan fotent les pomes!!!!” (fitxeu-vos amb el garrot que passetja el tio)

clip_image036

Escena-3: N’Amador pensa: “I si li dono una propina? A veure que duc per aquí… 4, 5, 6… 10 leis li bastaran a n’ aquest bon home?”

clip_image038

Escena 4: El pastor ha rebut la seva propina i el seu semblant ha canviat!! Fins i tot AJUDA a n’Amador a agafar pomes!!

clip_image040

Escena Final:Ja temin pomes per tothom!

clip_image042

Amador: Ets un crakkkk!!!!!

clip_image044

Rumania – qui erem

Rumania – primer dia

Rumania – segon dia

Rumania – tercer dia

Rumania – quart dia

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s